קנאביס רפואי - אין עשן בלי אש

קנאביס רפואי - אין עשן בלי אש


פורסם בתאריך:  15/09/2016  באתר מודיעינט (קישור)


בחודש יוני 2016 התקבלה החלטת ממשלה אשר קבעה כי בעתיד תתאפשר מכירת קנאביס רפואי גם בבתי מרקחת באמצעות מרשם רופא בלבד. עם זאת, מאז אותה החלטה ניתן לראות דווקא הקשחה בתנאים לקבלת רישיון לקנאביס רפואי. בטור זה נסקור בקצרה את כל מה שחשוב לדעת על קנאביס רפואי והזכאות לקבלו בטרם החלטת הממשלה תיושם (אם בכלל)


באופן כללי מחקרים מראים כי קנביס נצרך באופן בלתי חוקי על-ידי רבים. כך, הטענה היא כי רוב האנשים שצורכים קנביס באופן בלתי חוקי לא עושים זאת על בסיס קבוע, וכן עושים זאת במינונים נמוכים – למשל צעירים שמעבירים סיגריה כזו בין כמה חברים במסיבה, או אנשים שמשתמשים בחומר ליצירת שינוי מנטאלי באירועים מסוימים, ולרוב חולקים אותו עם אנשים אחרים – אנשים אלו מבצעים עבירה פלילית שעניינה "שימוש בסם מסוכן".


לעומתם, ישנם אנשים אשר זכאים על פי חוק להשתמש בקנאביס על מנת להקל על כאבם ממחלות כאלו ואחרות – אלו הם בעלי היתר לשימוש בקנאביס רפואי.


קנאביס רפואי מכיל פרחים של צמח הקנאביס ונקרא גם "מריחואנה" או "גראס" רפואי. ואולם, בניגוד לקנאביס "רגיל" הוא ניתן ע"י מרשם מהיחידה לקנאביס רפואי בישראל או מרופא של חולה סרטן שיש לו אישור ספציפי לרשום מרשם לקנאביס שכזה.


מי זכאי לקבל מרשם לקנאביס רפואי?

בישראל יש אישור לצרוך קנאביס רפואי רק לסובלים ממספר מצומצם של מחלות. בין המחלות הללו ניתן למצוא את הסובלים מסרטן, פרקינסון, כאבים כרוניים, מחלות דלקתיות, גלאוקומה, טרשת נפוצה, קרוהן, איידס ובמקרים חריגים גם פוסט טראומה טורט ואפילפסיה.


הליך קבלת אישור לקנאביס רפואי הקנביס ניתן באמצעות מרשם רפואי, בהמלצת רופא מומחה ולאחר קבלת אישור של משרד הבריאות. רק רופא בעל תואר "מומחה" בתחום המחלה בגינה מומלץ הטיפול בקנביס, רשאי להגיש בקשה למתן רישיון.


הדרישה מרופא זה הוא כי הוא יעבוד במוסד ציבורי כמו בית חולים, לרבות מרפאת חוץ של בית חולים או מרפאה מקצועית מרכזית של קופת חולים. ההמלצה תינתן רק עבור מטופל שמקבל טיפול או נמצא במעקב במוסד בו מועסק הרופא. בכדי לקבל אישור לקנאביס רפואי יש לפנות לאחד הרופאים הממליצים לתיאום פגישה – בפגישה זו יש להציג מסמכים המעידים על המחלה ממנה סובל החולה וכן מסמכים המפרטים את התרופות והטיפולים אשר המטופל מקבל באופן קבוע.


ככלל, רישיון לשימוש בקנביס רפואי לא יינתן אלא לאחר מיצוי הטיפולים המקובלים ובהתוויה מוכרת בלבד. בקשות של מטופלים שמצבם הרפואי אינו נכלל בהתוויות והרופא בכל זאת מעוניין לרשום להם את הטיפול, ידונו לאחר שרופא הממליץ ינמק בצורה מפורטת, בצירוף מסמכים רפואיים מקובלים, את הבסיס לסברה כי השימוש בקנביס עשוי לסייע להם. בכל מקרה, המלצת הרופא אינה מחייבת את משרד הבריאות לאשר את הבקשה.


ההיתר ניתן בפעם הראשונה לתקופה של חצי שנה ולכמות חודשית של עד 50 גרם. עלות התרופה היא 370 ₪ לחודש – ללא קשר לכמות המתקבלת. קנביס הרפואי מנופק למטופל באמצעות ספק. בישראל קיימים שבעה ספקים של קנביס רפואי.


קנאביס רפואי ורישיון נהיגה:


כיום, עדיין לא שוללים את רישיונם של מעשנים, ואולם, התקנות מחייבות להמתין לפחות 6 שעות מהצריכה לפני נהיגה. גם אם נהגת בזהירות ולפי התקנות והיית חלילה מעורב כנהג בתאונת דרכים, אם יש עדיין חומר בדמך, תיחשב למי שנהג תחת השפעת סמים. היות וזמן המצאות התרופה בדם משתנה פר מטופל ופר מינון, לא בטוח לנהוג כלל בתקופת השימוש ולכן ישנה ברירה - להפסיק לנהוג או להפסיק את השימוש בחומר. כך או כך, ההמלצה היא לא להשתמש בסם אלא כ-20 ימים לאחר השימוש האחרון.


במידה והנכם בעלי רישיון לצריכת קנאביס רפואי חשוב מאוד שתוודאו כי אתם עומדים בתנאי הרישיון –אתם משתמשים רק בכמות לה אתם זכאים, רק במקום שהותר לכם (כתובת המגורים של המטופל) וכו' – אחרת, הרי שאתם מבצעים עבירה פלילית של שימוש בסם מסוכן שדינה עד 20 שנות מאסר.





שווה קריאה:

מאת Likol Tamsut 15 Apr, 2024
מה אומר החוק לגבי גיוס בנים יחידים?
מאת Likol Tamsut 07 Sep, 2023
תכנית צבאית לאבחון עריקים במטרה להפחית עריקויות בצה"ל
מאת ayelet 28 Aug, 2023
הנחיות פעולה לחייל שנמצא בבית ומרגיש לא טוב
קבילה צבאית - מהי?
מאת Efrat Yahav 13 Aug, 2023
הכללים להגשת קבילה צבאית
נהיגה בזמן פסילה
מאת Efrat Yahav 21 May, 2023
נהיגה בזמן פסילה
מאת Efrat Yahav 11 May, 2023
רישום פלילי מופחת לחיילים
נהג חדש, נהג צעיר וההבדלים ביניהם
מאת Efrat Yahav 24 Apr, 2023
נהג חדש, נהג צעיר וההבדלים ביניהם
מאת Efrat Yahav 19 Mar, 2023
הסכנה שעומדת בפני נהג חדש הנתפס מבצע עבירה
נהג חדש – דרישת מלווה
16 Mar, 2023
נהג חדש – דרישת מלווה 
מאת Efrat Yahav 20 Feb, 2023
 פורסם בתאריך: 14/01/2017 באתר מודיעינט (קישור)
מאמרים נוספים
Share by: